Τοποθέτηση του Προέδρου του Ομίλου Αντισφαίρισης Αγ.Παρασκευης κ. Γιάννη Σερκεδακη στη Γενική Συνέλευση της ΕΦΟΑ στην Καβάλα

Αγαπητοί συνάδελφοι

Η κατάσταση χρόνο με τον χρόνο έχει εκτραχυνθεί με δραματικές συνέπειες για τον χώρο του Ελληνικού τένις, με παντελή έλλειψη οράματος συνολικά εκ μέρους της Διοίκησης.
Η χρονιά που πέρασε αποτέλεσε για όλους μας μια δοκιμασία χωρίς προηγούμενο.
Ζήσαμε, μια παντελή έλλειψη σχεδίου και στόχων, για το που πάει το ελληνικό τένις.

Ζήσαμε την έλλειψη επαρκούς οργάνωσης του αθλήματος, την απραξία, την ανασφάλεια ,τον φόβο στο να παρθούν ρηξικέλευθες αποφάσεις για την ανάπτυξη του αθλήματος.

Ζήσαμε και κλίμα πανικού καθώς μπροστά στα πραγματικά γεγονότα παρθήκαν αποφάσεις στο πόδι, άλλαξαν φιρδην μιγδιν ημερομηνίες τουρνουά χωρίς προηγούμενο προγραμματισμό και χωρίς καμιά πρόβλεψη.

Είναι ανάγκη να αποτρέψουμε τα χειρότερα, και αυτό πρέπει να το κάνουμε μαζί.

Χωρίς την ωριμότητα τη δική σας και των συλλόγων που εκπροσωπείτε καμιά διοίκηση δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνη της, τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει.

Υπάρχει σήμερα στον κόσμο του τένις διάχυτη οργή. Τα ερωτήματα είναι πολλά. Γιατί φτάσαμε ως εδώ και που βρίσκεται επιτέλους ο πάτος του βαρελιού; Γιατί σήμερα την πληρώνουν οι αθλητές που μπορούν και θέλουν να διακριθούν ;
Γιατί δεν βρίσκουν τουρνουά οι αθλητές και αθλήτριες μας έτσι ώστε να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες τους ;
Γιατί π.χ. δεν επιτρέψαμε την συμμετοχή των αθλητών που κλείνουν τα 10 στις κατηγορίες των 12 και 14 όπως ισχύει σ’ όλο τον κόσμο;
Γιατί δεν έχουμε επαρκείς διοργανώνεις άνω των 18 όπως ισχύει σε όλο τον κόσμο;

Τι θα πούμε στον αθλητή 15 χρονών όταν μετά από 3 χρόνια δεν θα έχει τουρνουά να παίξει στην Ελλάδα ;
Τι λέτε στους δεκαπεντάχρονους αθλητές σήμερα ;
Όλα αυτά δεν είναι αιτίες βαθειάς κρίσης που αντιμετωπίζει το Ελληνικό τένις;

Αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα αφού επί χρόνια συντηρείται η υπάρχουσα φθίνουσα κατάσταση χωρίς καμιά διάθεση αλλαγής της.

-Σήμερα αυτό που έχουμε περισσότερο ανάγκη από ποτέ είναι να αλλάξουμε τον τρόπο, τη φιλοσοφία και τη δομή της λειτουργίας της διοίκησης της Ομοσπονδίας.

Να απελευθερώσουμε δυνάμεις , να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του αθλήματος μας κάνοντας το άθλημα πιο ελκυστικό προσελκύοντας χορηγούς ,δημόσιους και ιδιωτικούς πόρους.

Να δημιουργήσουμε αξιόπιστες διοργανώσεις ικανοποιώντας τις ανάγκες των αθλητών μας για ανέλιξη και διάκριση να δημιουργήσουμε επιπλέον υποδομές και να αξιοποιήσουμε τις υπάρχουσες.

Να αναζητηθούν επιπλέον πόροι δημόσιοι ή ιδιωτικοί έτσι ώστε να χρηματοδοτηθούν οι αξιόλογες προσπάθειες.
Να αξιολογούνται και να χρηματοδοτούνται οι σύλλογοι που παρουσιάζουν έργο έτσι ώστε να δρουν ως μοχλός ανάπτυξης του Ελληνικού Τένις, μιας και οι σύλλογοι είναι τα κύτταρα της ανάπτυξης .

Η ΕΦΟΑ να παρέχει αξιόπιστες υπηρεσίες, μια διοίκηση που υπηρετεί των αθλητή , τον σύλλογο και αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τα χρήματα του Ελληνικού λαού, επιτρέποντας στο τένις να ανθίσει μέσα από την επένδυση στα δικά του (ασυναγώνιστα) συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Εγώ προσωπικά δηλώνω παρών στην προσπάθεια ανάταξης της Ελληνικής Αντισφαίρισης και πιστεύω ότι αν δουλέψουμε όλοι μαζί, αν προσπαθήσουμε όλοι μαζί θα πραγματοποιήσουμε τις μεγάλες αλλαγές, τις μεγάλες τομές, τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται έτσι ώστε να ωφεληθεί η ανάπτυξη της αντισφαίρισης όπως και οι σύλλογοι, οι αθλητές και οι γονείς τους που μοχθούν και αυτοί για την πορεία του αθλήματος και όσοι ασχολούνται ποικιλοτρόπως γύρο από τον αθλητισμό του τένις. Το τελικό και μεγάλο όφελος θα είναι της Ελληνικής κοινωνίας ως άθροισμα της επιμέρους κοινωνικής , οικονομικής, παιδαγωγικής, τουριστικής και αθλητικής προσφοράς του αθλήματος μας.

Γνωρίζουμε όλοι καλά ότι η περίοδος που περνάμε είναι δύσκολη για τους περισσότερους Έλληνες ότι όλοι δοκιμάζονται από την ένταση της κρίσης.

Γι αυτό ακριβώς απαιτείται καλύτερος προγραμματισμός στις ενέργειες μας, καλύτερη ποιότητα στη δράση μας. Απαιτείται σχέδιο και όραμα.

Να θέσουμε ρεαλιστικούς και ξεκάθαρους στόχους και να τους κάνουμε πραγματικότητα.
Να αφήσουμε πίσω μας παθογένειες, συνήθειες, νοοτροπίες και πρακτικές που μας οδήγησαν ως εδώ, και να γίνουμε περήφανοι για το τένις της πατρίδας μας, σίγουροι για το μέλλον του και το μέλλον των αθλητών μας.

Εύχομαι σε όλους τους συναδέλφους μια καλή δημιουργική χρονιά. Θα είμαστε όλοι μαζί στον αγώνα στον οποίο θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις ώστε να φτάσει το τένις εκεί που όλοι αναζητούμε και αξίζουμε.

Ο Φίλιππος Παπαδόπουλος στην πρώτη θέση τουρνουά στην Ελβετία


O AΘΛHTHΣ TOY OMIΛOY ANTIΣΦAIPIΣHΣ AΓIAΣ ΠAPAΣKEYHΣ ΦIΛIΠΠOΣ ΠAΠAΔOΠOYΛOΣ MAΘHTHΣ TOY ΔIAKEKPIMENOY ΠPOΠONHTH ANTIΣΦAIPIΣHΣ NIKOY ΣEPKEΔAKH MOΛIΣ EΦTA ETΩN ΠHPE MEPOΣ ΣE ΔYO TOYPNOYA ΣTHN EΛBETIA ΣTHN KATHΓOPIA KATΩ TΩN 10 ETΩN. AN KAI O MIKPOTEPOΣ AΘΛHTHΣ KAI ΣTA ΔYO TOYPNOYA TA KATEKTHΣE ΠEPNΩNTAΣ THN ΠPΩTH ΘEΣH KAI…Συγχαρητήρια απο τον Δήμαρχο Ι. Σταθόπουλο!..


O Δήμαρχος Ιωάννης Σταθόπουλος σε παλαιότερη φωτογραφία με την αθλήτρια του Ομίλου Σαπφώ Σακελλαρίδη


"Τα τρία αδέλφια Μιχάλης, Στέφανος και Σαπφώ Σακελλαρίδη του Ομίλου Αντισφαίρισης Αγίας Παρασκευής για μια ακόμη φορά κατέκτησαν πρωτιές στα Εθνικά Πρωταθλήματα U12 και U14 (μονά, διπλά…Aποτελέσματα Open Junior Tennis Tournament!


Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθει το Μαθητικό Open Junior Τennis Tournament 2018, U8 U10, U12 από τον Όμιλο Αγίας Παρασκευής στο αθλητικό συγκρότημα στην Αγ. Παρασκευή το διάστημα 2-3 και 16-17 Ιουνίου.

Tα παιδιά δώσανε τον καλύτερο τους εαυτό και οι αθλητικές επιδόσεις ήταν σπουδαίες!..


Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
WEEKEND TOUR SEMINAR by HEAD #6


Το ATHENS TENNIS CENTER σε συνεργασία με την HEAD διοργανώνει το HEAD WEEKEND TOUR SEMINAR #6 όλων των κατηγοριών με δυνατά παιχνίδια και πολύ αγωνιστική διάθεση!

Περιμένουμε λοιπόν όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες να συμμετέχουν δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα!

Οι συναντήσεις θα διεξαχθούν από 08/07/2018
Αποτελέσματα Open Junior Tennis Tournament

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθει το Μαθητικό Open Junior Τennis Tournament 2018, U8 U10, U12 από τον Όμιλο Αγίας Παρασκευής στο αθλητικό συγκρότημα στην  Αγ. Παρασκευή το διάστημα 12 -13 και 19 - 20 Mαίου.

Tα παιδιά δώσανε τον καλύτερο τους εαυτό και οι αθλητικές επιδόσεις ήταν σπουδαίες!..
Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
|< <<  1  >> >|  
Generated with CodeCharge Studio.