Τοποθέτηση του Προέδρου του Ομίλου Αντισφαίρισης Αγ.Παρασκευης κ. Γιάννη Σερκεδακη στη Γενική Συνέλευση της ΕΦΟΑ στην Καβάλα

Αγαπητοί συνάδελφοι

Η κατάσταση χρόνο με τον χρόνο έχει εκτραχυνθεί με δραματικές συνέπειες για τον χώρο του Ελληνικού τένις, με παντελή έλλειψη οράματος συνολικά εκ μέρους της Διοίκησης.
Η χρονιά που πέρασε αποτέλεσε για όλους μας μια δοκιμασία χωρίς προηγούμενο.
Ζήσαμε, μια παντελή έλλειψη σχεδίου και στόχων, για το που πάει το ελληνικό τένις.

Ζήσαμε την έλλειψη επαρκούς οργάνωσης του αθλήματος, την απραξία, την ανασφάλεια ,τον φόβο στο να παρθούν ρηξικέλευθες αποφάσεις για την ανάπτυξη του αθλήματος.

Ζήσαμε και κλίμα πανικού καθώς μπροστά στα πραγματικά γεγονότα παρθήκαν αποφάσεις στο πόδι, άλλαξαν φιρδην μιγδιν ημερομηνίες τουρνουά χωρίς προηγούμενο προγραμματισμό και χωρίς καμιά πρόβλεψη.

Είναι ανάγκη να αποτρέψουμε τα χειρότερα, και αυτό πρέπει να το κάνουμε μαζί.

Χωρίς την ωριμότητα τη δική σας και των συλλόγων που εκπροσωπείτε καμιά διοίκηση δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνη της, τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει.

Υπάρχει σήμερα στον κόσμο του τένις διάχυτη οργή. Τα ερωτήματα είναι πολλά. Γιατί φτάσαμε ως εδώ και που βρίσκεται επιτέλους ο πάτος του βαρελιού; Γιατί σήμερα την πληρώνουν οι αθλητές που μπορούν και θέλουν να διακριθούν ;
Γιατί δεν βρίσκουν τουρνουά οι αθλητές και αθλήτριες μας έτσι ώστε να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες τους ;
Γιατί π.χ. δεν επιτρέψαμε την συμμετοχή των αθλητών που κλείνουν τα 10 στις κατηγορίες των 12 και 14 όπως ισχύει σ’ όλο τον κόσμο;
Γιατί δεν έχουμε επαρκείς διοργανώνεις άνω των 18 όπως ισχύει σε όλο τον κόσμο;

Τι θα πούμε στον αθλητή 15 χρονών όταν μετά από 3 χρόνια δεν θα έχει τουρνουά να παίξει στην Ελλάδα ;
Τι λέτε στους δεκαπεντάχρονους αθλητές σήμερα ;
Όλα αυτά δεν είναι αιτίες βαθειάς κρίσης που αντιμετωπίζει το Ελληνικό τένις;

Αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα αφού επί χρόνια συντηρείται η υπάρχουσα φθίνουσα κατάσταση χωρίς καμιά διάθεση αλλαγής της.

-Σήμερα αυτό που έχουμε περισσότερο ανάγκη από ποτέ είναι να αλλάξουμε τον τρόπο, τη φιλοσοφία και τη δομή της λειτουργίας της διοίκησης της Ομοσπονδίας.

Να απελευθερώσουμε δυνάμεις , να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του αθλήματος μας κάνοντας το άθλημα πιο ελκυστικό προσελκύοντας χορηγούς ,δημόσιους και ιδιωτικούς πόρους.

Να δημιουργήσουμε αξιόπιστες διοργανώσεις ικανοποιώντας τις ανάγκες των αθλητών μας για ανέλιξη και διάκριση να δημιουργήσουμε επιπλέον υποδομές και να αξιοποιήσουμε τις υπάρχουσες.

Να αναζητηθούν επιπλέον πόροι δημόσιοι ή ιδιωτικοί έτσι ώστε να χρηματοδοτηθούν οι αξιόλογες προσπάθειες.
Να αξιολογούνται και να χρηματοδοτούνται οι σύλλογοι που παρουσιάζουν έργο έτσι ώστε να δρουν ως μοχλός ανάπτυξης του Ελληνικού Τένις, μιας και οι σύλλογοι είναι τα κύτταρα της ανάπτυξης .

Η ΕΦΟΑ να παρέχει αξιόπιστες υπηρεσίες, μια διοίκηση που υπηρετεί των αθλητή , τον σύλλογο και αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τα χρήματα του Ελληνικού λαού, επιτρέποντας στο τένις να ανθίσει μέσα από την επένδυση στα δικά του (ασυναγώνιστα) συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Εγώ προσωπικά δηλώνω παρών στην προσπάθεια ανάταξης της Ελληνικής Αντισφαίρισης και πιστεύω ότι αν δουλέψουμε όλοι μαζί, αν προσπαθήσουμε όλοι μαζί θα πραγματοποιήσουμε τις μεγάλες αλλαγές, τις μεγάλες τομές, τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται έτσι ώστε να ωφεληθεί η ανάπτυξη της αντισφαίρισης όπως και οι σύλλογοι, οι αθλητές και οι γονείς τους που μοχθούν και αυτοί για την πορεία του αθλήματος και όσοι ασχολούνται ποικιλοτρόπως γύρο από τον αθλητισμό του τένις. Το τελικό και μεγάλο όφελος θα είναι της Ελληνικής κοινωνίας ως άθροισμα της επιμέρους κοινωνικής , οικονομικής, παιδαγωγικής, τουριστικής και αθλητικής προσφοράς του αθλήματος μας.

Γνωρίζουμε όλοι καλά ότι η περίοδος που περνάμε είναι δύσκολη για τους περισσότερους Έλληνες ότι όλοι δοκιμάζονται από την ένταση της κρίσης.

Γι αυτό ακριβώς απαιτείται καλύτερος προγραμματισμός στις ενέργειες μας, καλύτερη ποιότητα στη δράση μας. Απαιτείται σχέδιο και όραμα.

Να θέσουμε ρεαλιστικούς και ξεκάθαρους στόχους και να τους κάνουμε πραγματικότητα.
Να αφήσουμε πίσω μας παθογένειες, συνήθειες, νοοτροπίες και πρακτικές που μας οδήγησαν ως εδώ, και να γίνουμε περήφανοι για το τένις της πατρίδας μας, σίγουροι για το μέλλον του και το μέλλον των αθλητών μας.

Εύχομαι σε όλους τους συναδέλφους μια καλή δημιουργική χρονιά. Θα είμαστε όλοι μαζί στον αγώνα στον οποίο θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις ώστε να φτάσει το τένις εκεί που όλοι αναζητούμε και αξίζουμε.

BANSKO ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ 4-7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011

Πληροφορίες - Δηλώσεις συμμετοχής:
Γιώργος Πετρόπουλος 6945833639


ΦΥΓΑΜΕ ΓΙΑ BANSKO!!!!

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ, Η MEΓΑΛΥΤΕΡΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΣΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΣΤΟ ΒΑΝΣΚΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ!ATLANTIS TENNIS OPEN

Συνεχίζεται δυνατά το τουρνουά Atlantis Winter Open που διεξάγεται στο Αtlantis Sports Club που βρίσκεται στην Ανθούσα. Μπαίνοντας στην τελευταία εβδομάδα του τουρνουά βλέπουμε τον αθλητή του Ομίλου Αντισφαίρισης Αγίας Παρασκευής Σερκεδάκη Νίκο να ξεχωρίζει με δύο νίκες στους δυο πρώτους γύρους. Αφού επικράτησε 6-1, 6-3 του Θανάση Τσαούση και την Κυριακή (28/02) 6-3, 6-3 έναντι του Βλαβιανού Ιάσωνα, περνάει…1ο Πανελλαδικό Πρωτάθλημα Juniors

Με συμμετοχές από όλη την χώρα συνεχίζεται το 1ο Πανελλαδικό Πρωτάθλημα Juniors που διεξάγεται από 25 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 4 Μαρτίου στην Ηλιούπολη στον Παπάγο και στο Χολαργό.
Οι αθλητές του Ομίλου μας παρουσίασαν σταθερά ανοδική πορεία πιστοποιώντας τις προσπάθειες που καταβάλουν για καλύτερες θέσεις στην Πανελλήνια κατάταξη.

Στην κατηγορία ΑΓΟΡΙΑ 12, ο Αναστασόπουλος Φωκάς νίκησε στους πρώτους…Σεμινάριο διαιτησίας Τεννις

Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Αγίας Παρασκευής σε συνεργασία με την Η΄ Ένωση Ομίλων Αντισφαίρισης Αττικής και την I.T.F (Διεθνής Ομοσπονδία Αντισφαίρισης) διοργανώνει σεμινάριο διαιτησίας τεννις απο την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010 μέχρι Κυριακή 7 Μαρτίου. Οι δηλώσεις εγγραφής είναι ανοιχτές για όλους.

Οι συμμετέχοντες πιστοποιούνται με πτυχίο διαιτητή level 1 από την I.T.F.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010Ο Σερκεδάκης στην 3η θέση στο Αthens Tennis Master 2009

Μεγάλη επιτυχία για τον Σερκεδάκη με την κατάκτηση της 3ης θέσης στο master των κορυφαίων Ελλήνων παικτών. Στο ΟΠΑΠ Athens Tennis Masters 2009 που διοργανώθηκε στο ΟΑΚΑ, το στολίδι του τένις στην Ελλάδα, στο Ολυμπιακό Κέντρο Αντισφαίρισης, ο κόσμος είχε την δυνατότητα να δει τους 16 καλύτερους Έλληνες παίκτες σύμφωνα με την εθνική κατάταξη της ΕΦΟΑ. Η παρουσία του Νίκου…|< <<  36  >> >|  
Generated with CodeCharge Studio.